Asiointiapu – ikäihmisen arjen tuki

Asiointiapu olisi monesti paikallaan:
Hammas lohkesi ja pitäisi päästä hammaslääkäriin, mutta kuka omaisista tai sukulaisista ehtisi tilata ajan ja veisi paikan päälle ? Ketä kehtaisi taas vaivata ? Kampaajallekin olisi kiva päästä, ennen kuin hiukset ovat peittäneet puolet kasvoista. Kuulemma Kelasta on mahdollista hakea eläkkeensaajan hoitotukea, mutta kuka tekisi hakemuksen puolestani ? Asiointiapu Lainajaloilta voisi olla helppo ja vaivaton ratkaisu joko sinulle tai omaisellesi.

Mistä löydän asiointiapua ?

Omien asioiden hoitaminen tuettuna tutuksi tulleen, aina saman henkilön kanssa tuntuu turvalliselta ja pitää yllä iäkkään ihmisen toimintakykyä. On sitten kysymys henkilökortin uusimisesta, KELA-taksin tilaamisesta, apteekkiasioista tai lääkärikäynnistä, niin apu on saatavilla Lainajalkojen asiointiavun muodossa.
Mukaan arjen menoihin voit pyytää tueksi ja turvaksi minut, Päivin. Haen sinut kotoa, otamme apuvälineen mukaan autoon ja hurautamme turvallisesti oikeaan paikkaan. Vaihtoehtoisesti välimatkan salliessa voimme yhdistää retkeen liikunnan ja kulkea apostolinkyydillä. Asioinnin lomassa on mahdollista myös kahvitella yhdessä ja vaihtaa kuulumisia.

Kokemusta monenlaisesta asiointiavusta

Olen ollut mukana monissa erilaisissa asiointitilaisuuksissa, ihan arjen kauppa-asioiden ja apteekkiasioiden hoitamisesta hautajaisjärjestelyihin saakka. Tutuksi ovat tulleet niin apuvälinelainaamot, veteraaneille suunnatut palvelut kuin Kelalta haettavat etuudet. Myös yhteistyö omaisten, viranomaisten  ja hoitavan tahon kuten esimerkiksi kotihoidon kanssa on kuulunut toimenkuvaani. Monen iäkäs omainen asuu kaukana ja on helpottavaa tietää, että esimerkiksi yksin asuvan sisaren/vanhemman arjen pulmissa voi ottaa yhteyttä tuttuun, luotettavaan henkilöön. Olen toiminut myös ulkomailla asuvan tyttären ”sijaisena” vieraillen säännöllisesti hänen isänsä luona ensin palvelutalossa, sitten kuntoutuksessa ja lopuksi sairaalassa.

Asiointiapu pitää kiinni arjessa

Omien asioiden hoitaminen, vaikkakin tuetusti, lisää tunnetta siitä, että on elämänsä toimija eikä sivustakatsoja. Harva meistä haluaisi, että joku toinen hoitaisi puolestamme kaikki arjen asiat, vaan haluamme itse olla vaikuttamassa niihin päätöksiin, jotka parhaassa tapauksessa lisäävät elämämme mielekkyyttä ja merkityksellisyyttä. Peräänkuulutan jokaiselle meistä omannäköistä olemista ja elämistä myös elämän lopputaipaleella – pitäen kiinni itselle tärkeistä asioista ja niiden hoitamisesta.

Päivi Kantolan Lainajalat Oy:n logo

Lainajalkojen uutiskirje

Ajoittaisia kuulumisia ja tiedotteita Lainajalkojen toiminnasta.

Kiitos liittymisestä uutiskirjeen saajaksi!