Lainajalat | Asioille

Vien läheisesi asioille, ulkoilemaan ja kulttuurin pariin. Autan pysymään elämässä kiinni.

Haen asiakkaan autolla kotiovelta ja asioimme yhdessä.

Asiointiapu ja saattajapalvelu

Asiointiapu

Asiointiapu voi olla esimerkiksi apteekkiasioiden hoitamista yhdessä asiakkaan kanssa tai hänen puolestaan. Myös ostoksilla käynti helpottuu, kun kauppalista tehdään yhdessä ja saattajana on luotettava, tuttu henkilö. Lievänkin muistisairauden vaiheessa on tärkeää, että ostoksilla käynneistä jää turvallinen ja miellyttävä muisto. Kun asiointi tapahtuu aina saman ihmisen kanssa, tuo se iäkkään ihmisen elämään jatkuvuutta ja asiat sujuvat saman, jo totutun rutiinin mukaisesti.

Liikkeelle lähtö neljän seinän sisältä näkemään kodin ulkopuolista elämää ja muita ihmisiä virkistää niin fyysisesti, henkisesti kuin sosiaalisestikin. Joskus tarvitsee vain olla ulkopuolinen henkilö, joka tsemppaa lähtemään ulos, kun omainen on syystä tai toisesta estynyt avustamasta läheistään.  Kun ihminen tuntee olevansa oman elämänsä toimija ja voi itse hoitaa asiansa tuetusti, paranee elämän laatu ja henkinen hyvinvointi.

Saattajapalvelu

Saattajaa voidaan tarvita myös sairaalaan tutkimuksiin tai esimerkiksi hammaslääkäriin. Säännöllinen suunhoito on tärkeää koko terveydentilan kannalta ja erityisesti ennen leikkauksiin valmistautumista.

Joskus on tarpeellista myös, että lähempänä asuva henkilö voi vierailla säännöllisesti sairaalassa tai olla läsnä saattohoitovaiheessa, jos omainen asuu itse esimerkiksi ulkomailla. Hoitoalan opintoni auttavat minua tulkitsemaan hoitosuunnitelmia ja voin toimia tarvittaessa yhteyshenkilönä hoitohenkilökunnan ja omaisen välillä. Olen ollut läsnä saattohoitopotilaan viimeisissä vaiheissa ja mahdollistanut yhteydenpidon ulkomailla asuvaan tyttäreen videoyhteyden kautta.

Saattajaksi ja tueksi myös juhliin

Onneksi elämä ei ole pelkästään lääkärissä käymistä tai velvollisuuksien hoitamista, vaan välillä myös juhlahetkiä merkkipäivien tai muiden juhlatilaisuuksien muodossa. Omaiset voivat osallistua tilaisuuksin ilman huolta läheisensä pärjäämisestä, kun hänellä on tukihenkilö mukana, joka huolehtii käytännön asioista.

Sovittaessa avustan valmistautumisessa juhliin ja hoidan kyydin  juhlapaikalle joko omalla autollani tai esimerkiksi invataksilla. Olen ollut tukihenkilönä joulukonserteissa, syntymäpäivillä, taidenäyttelyiden avajaisissa ja monissa muissa tilaisuuksissa. Haen ruoat, pidän seuraa ja työnnän mahdollisesti pyörätuolia, avustan tarvittaessa WC:ssä. Saatan lopuksi turvallisesti takaisin kotiin.

Päivi avusti lähes seitsemän vuoden ajan Alzheimeria sairastanutta äitiämme, minkä ansiosta hän pystyi asumaan kotonaan. Tällä hetkellä Päivi ulkoilee 85-vuotiaan sukulaismiehemme Juhanin kanssa ja auttaa häntä kotiaskareissa 3-4 kertaa kuukaudessa. Päivin kanssa on helppo kommunikoida, hän pitää aina lupauksensa ja ikäihmiset viihtyvät hyvin hänen mukavassa seurassaan.

Jorma P.

Ota yhteyttä.

Soita 050 560 6588 tai jätä viesti.

Palaan asiaan mahdollisimman pian. Kiitos viestistäsi.

  • Lähettämällä viestin hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

Päivi Kantola, Lainajalat Oy, logo

Lainajalkojen uutiskirje

Ajoittaisia kuulumisia ja tiedotteita Lainajalkojen toiminnasta.

Kiitos liittymisestä uutiskirjeen saajaksi!