Metsä, museo vai musiikki?

Moni meistä muistaa lapsuuden marja- ja sieniretket vielä vanhuudessakin – joko hyvällä tai pahalla. Iäkkäänäkin olisi välillä virkistävää päästä nauttimaan metsän ja maan tuoksusta, tuulessa kahisevista haavanlehdistä ja sammaleen pehmeydestä jalan alla. Luonnon vaikutus ihmisen hyvinvointiin on kiistatta todistettu; verenpaine laskee ja mieli rauhoittuu. Omakohtaisesti käyn metsässä useita kertoja viikossa ja havahdun joka kerta huomaamaan metsän rentouttavan vaikutuksen.

Miten päästä ulos?

Mutta miten päästä luonnon helmaan, jos oma liikuntakyky on rajoittunut tai ei ole kaveria mukaan lähtijäksi? Yksi ratkaisu  voisi olla Lainajalkojen luontokokemus -paketti. Se voisi sisältää kunkin voimien ja toiveiden mukaisen metsäkävelyn, mahdollisesti nokipannukahvit ja vaikkapa nuotiolla paistetut letut tai makkarat. Kaupunkiversio retkestä voisi viedä ihailemaan Tuusulanjärven selkää Järvenpään Rantapuistoon ja sen jälkeen esimerkiksi luomulounaalle Härmän Ratiin. Ja kävelylle voi lähteä myös ihan vain tunniksi ilman sen kummempia suunnitelmia – nauttimaan ulkoilmasta ja liikunnasta.

Uusia ihmisiä ja kokemuksia – kaksin tai ryhmässä

Ihminen on sosiaalinen eläin, sanotaan. Olemme erilaisia, mutta uskoisin lähes jokaisen kaipaavan silloin tällöin juttuseuraa. Jaettu ilo on moninkertainen. Mitäs jos lähtisit retkelle pienessä porukassa ja tapaisit uusia ihmisiä? Tai vaihtoehtoisesti retken voisi toteuttaa tutussa esimerkiksi kolmen hengen ryhmässä. Kaikki on järjestettävissä eikä liikuntarajoitteisuus estä retkelle lähtöä. Olen avustanut useita pyörätuolilla liikkuvia henkilöitä ja autooni mahtuu kokoon taitettava pyörätuoli.

Kulttuuria ja ulkoilua

Olen itse tehnyt useampia kulttuuri- ja ulkoiluretkiä niin asiakkaan lähiympäristöön kuin vähän kauemmaskin. Retkistä saadut kokemukset jäävät mieleen pidemmäksi aikaa ja valokuvien avulla niitä on mukava muistella yhdessä myöhemminkin. Tuusulanjärven ympäristössä on huikea määrä erilaisia museoita, joissa vierailla ja lähistöllä on myös monipuolista konserttitarjontaa musiikista nauttiville. Esimerkiksi Lottamuseossa voi tutustua ensin museon näyttelyihin ja nauttia sen jälkeen maistuvan keittolounaan tai kunnon pullakahvit kierroksen päätteeksi.

Musiikkia sielulle ja keholle

Musiikki tekee hyvää kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnillemme. Monissa tutkimuksissa on todettu, että varsinkin mielimusiikin kuunteleminen rauhoittaa ja rentouttaa mieltä, vähentää kiputuntemuksia ja lisää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Oman kokemukseni mukaan yhdessä mustisairaaan kanssa laulaminen nosti esiin sellaisia tunteita, joita henkilön oli muuten vaikea ilmaista. Sillä ei ole niin väliä, millä äänellä kukin laulaa, kunhan laulaa 🙂
Vinkkaa Lainajaloista iäkkäälle omaisellesi, joka tahtoo nähdä muutakin kuin kotinsa seinät. Lähden mielelläni avustamaan luonto- ja kulttuuriretkillä. Näkemisiin luonnossa, museossa tai musiikin parissa!
Päivi Kantolan Lainajalat Oy:n logo

Lainajalkojen uutiskirje

Ajoittaisia kuulumisia ja tiedotteita Lainajalkojen toiminnasta.

Kiitos liittymisestä uutiskirjeen saajaksi!