Yhdessä tekemisen ilo

Yhdessä tekeminen virkistää ja rentouttaa – tästä sain eilen omakohtaisen kokemuksen. Osallistuin Järvenpää tekee hyvää -yhdistyksen järjestämään kukka-adoptoijille tarkoitettuun iltaan. Herkullisen iltapalan ohella meille oli järjestetty mahdollisuus näperrellä koruja tuoreista ja kuivatuista kukista. Tämän lisäksi nautimme toistemme seurasta ja tutustuimme uusiin ihmisiin.

Yhteisöllisyyden voima elämän rikkautena

Yhteisöllisyys on mielestäni kantava voima, jota kannattaisi käyttää ennalta ehkäisevästi jokaisen elämässä. Erityisesti yksin asuvat iäkkäät voisivat saada yhteisöllisyydestä enemmän sisältöä ja virkistystä elämäänsä. Yksi mahdollisuus olisi myös koota porukka, joka kokoontuisi säännöllisesti vaikkapa kerran viikossa jonkun kivan tekemisen merkeissä.

Kullekin omanlaista seuraa ja apua

Osa meistä on enemmän introverttejä ja viihtyy paremmin kahden kesken kuin ryhmässä. Yrittäjänä haluan luoda yksin asuville ikäihmisille mahdollisuuden ajatusten vaihtoon ja tuttuun, luotettavaan seuraan. Yhdessä voidaan myös esimerkiksi lukea, tehdä käsitöitä tai sanaristikoita sen mukaan minkä tekemisen parissa kukakin tuntee parhaiten rentoutuvansa. Toki myös käytännön arjen apua on saatavilla asiointi- ja saattajapalvelun muodossa tai esimerkiksi ruokailun varmistamisessa. 

Virkeyttä ja elämäniloa ohjatusta tekemisestä

Virikkeellinen toiminta parantaa keskittymiskykyä ja luo vuorovaikutusta ihmisten kesken. Yhdessä tekeminen tuottaa iloa ja säännölliset tapaamiset tuovat rytmiä arkeen. Mielihyvää tuovalla tekemisellä kolotukset ja säryt väistyvät taka-alalle, kun kädet saavat tekemistä ja mieli pysyy virkeänä. Tärkeintä mielestäni ei ole se, mitä tehdään yhdessä, vaan se, että kokoonnutaan ja ollaan toisten seurassa myönteisessä ja hyväksyvässä ilmapiirissä.

Iloiseen Mummolaan käy tie

Yhteistyökumppanini Iloinen Mummola järjestää iäkkäille virikkeellistä päivätoimintaa. Hakiessani sieltä asiakkaani kuulen naurun raikuvan oven läpi. Tämänlainen yhteisöllisyys kauniissa ympäristössä tuo iloa monen iäkkään elämään viikottain eikä unohtaa sovi myöskään unohtaa ihanien ”terapiakoirien” Voiton ja Viivin hyväksyvää läsnäoloa. Suosittelen lämpimästi tutustumista Iloisen Mummolan eri ryhmiin, 

Autoillen näkemään uutta ja viihtymään

Yksi väylä yhdessä tekemiseen, mukavaan seuraan sekä maisemien näkemiseen on vapaaehtoispohjalta toimiva Automies.
Teemme retkiä iäkkäiden toivomusten pohjalta lähiympäristöön sekä saatamme yhteen vapaaehtoiset kuljettajat ja iäkkäät henkilöt.Toimin yhteyshenkilönä Tuusulassa, joten minuun voi olla yhteydessä, jos iäkäs omaisesi haluaisi autoajelulle vaikkapa johonkin kulttuurikohteeseen tai lapsuutensa maisemiin. 

Pidetään porinaa yllä ja kohdataan toisemme!

Päivi Kantola, Lainajalat Oy, logo

Lainajalkojen uutiskirje

Ajoittaisia kuulumisia ja tiedotteita Lainajalkojen toiminnasta.

Kiitos liittymisestä uutiskirjeen saajaksi!