Lainajalat | Virkistymään

Noudan autolla ovelta kotipihaa kauemmas ulkoilemaan. Lähden kahville ja kulttuurin pariin seuraksi.

Ihmisten tapaaminen, luonnossa liikkuminen  ja kulttuuri tarjoavat hyvinvointia ja mielenrauhaa.

Virkistystä, seuraa ja kyyti perille

Yhteiset hetket kuuluvat kaiken ikäisille

Ihmisten tapaaminen tuottaa iloa kaiken ikäisille. Tuttujen ihmisten ja sukulaisten tapaaminen erilaisissa tilaisuuksissa pitää elämässä kiinni. On mielestäni tärkeää, ettei kukaan jää pois seurasta esimerkiksi muistisairauden tai huonon liikkumisen vuoksi. Vuosien varrella olen ollut saattajana joulukonserteissa, taidenäyttelyissä, kesäteatterissa, syntymäpäivillä, hautajaisissa ja monenlaisissa muissa tilaisuuksissa.

Luonto hyvinvoinnin lähteenä

Luonto tutkitusti lisää meidän kaikkien hyvinvointia kuten myös päivittäinen liikunta. Naapurikaupunkini Järvenpää on satsannut senioripuistoon ja muutenkin Rantapuiston alueella on mainiot ulkoilumahdollisuudet Tuusulanjärven läheisyydessä. Viikoittainen läsnäolokäynti voi olla tunnin kävely kauniissa luonnonläheisessä ynpäristössä tai esimerkiksi vierailu kasvitieteellisessä puutarhassa. Jo puolenkin tunnin mittainen oleskelu puistossa tai rauhallisessa luontoympäristössä laskee verenpainetta.

Myös suhde omaan itseen ja vuorovaikutus muiden kanssa koetaan myönteisemmäksi säännöllisen luonnossa oleilun vaikutuksesta. Suomalaisilla on vanhastaan ollut läheinen luontosuhde – onhan Suomi kesämökkien kultamaa ja lähes jokaisen juuret ulottuvat maaseudulle.

Oma suhteeni luontoon

Itse henkilökohtaisesti tykkään liikkua koiran kanssa kahdestaan päivittäin metsässä, mutta jos olisin tilanteessa, jossa se estyisi syystä tai toisesta, ottaisin mielelläni seuraksi saattajan tai tukihenkilön. Liian moni ikäihminen joutuu viettämään myös kauniit aurinkoiset kesäpäivät yksin neljän seinän sisällä.

Seura antaa ahdistukselle huutia

Mahdolliset huolet väistyvät, kun tarjolla on mielekästä tekemistä tai juttuseuraa. Yhteydenpito sukuun voi hiipua kun yhteydenpitovälineet ovat muuttuneet liian vaikeiksi käyttää ja oma-aloitteisuus on mahdollisesti vähentynyt sairauden myötä. Silloin tutun ihmisen tuki tuo iloa ja turvaa iäkkään ihmisen elämään. Tuttu ihminen voi myös tarvittaessa avustaa yhteydenpidossa sukulaisiin tai ystäviin.

Ota yhteyttä.

Soita 050 560 6588 tai jätä viesti.

Palaan asiaan mahdollisimman pian. Kiitos viestistäsi.

  • Lähettämällä viestin hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

Päivi Kantola, Lainajalat Oy, logo

Lainajalkojen uutiskirje

Ajoittaisia kuulumisia ja tiedotteita Lainajalkojen toiminnasta.

Kiitos liittymisestä uutiskirjeen saajaksi!